8 Kasım 2012 Perşembe

Dar Ayakkabıyla Yaşamak - Duşan Kovaçeviç - İstanbul Şehir Tiyatroları

Oyuncular çok başarılıydı. Oyun genel olarak biraz durağan geçse de verdiği mesajlar açısından güzel bir oyundu. Oyunun sonunu ve sonundaki ince mesajı da çok beğendim.

Oyunun arasında bir çok kişinin arabalarına binip oyunun ikinci yarısına girmediklerini görmek üzücüydü. Oyunun birinci perdesi ikincisine göre çok durağan geçiyor, sanırım insanlar bu yüzden sıkılmış olabilirler. Bununla birlikte oyun bittiğinde herkes oyuncuları uzun süre ayakta alkışlıyordu.


Oyunculuk : 9/10
Konu  : 7/10
Dekor   : 6/10
Işık-Ses  : 8/10
GENEL : 7/10




İzlediğim Tarih: 8 Kasım 2012 20:30
İzlediğim Yer: Kağıthane Sadabad Sahnesi
Süre: 2 Saat, 2 Perde
Tür: Dram


Yazan: Duşan Kovaçeviç
Yöneten: M. Nurullah Tuncer
Çeviren: Bilge Emin

Dramaturgi : Hatice Yurtduru
Sahne Tasarımı : M.Nurullah Tuncer
Işık Tasarımı : Fatİh Mehmet Haroğlu
Kostüm Tasarımı : Gamze Kuş
Efekt : Ersin Aşar
Yönetmen Yardımcısı : Özge Kiriş, Bilge Emin, Ceylan Çete


Başlangıç: 2012
Tiyatro: İstanbul Şehir Tiyatroları

Oyuncular:Bora Seçkin, Müge Akyamaç, İbrahim Can, Nihat Alpteki, Yeliz Gerçek, Bennu Yıldırımlar, Tankut Yıldız, Volkan Ayhan, Çağrı Hün, Uskan Çelebi

Konu: Özelleştirilerek kapatılan bir ayakkabı fabrikasında, beş işçinin haklarını almak için başlattığı açlık grevi ve medyanın bu direnişi bir tür ölüm oyununa dönüştürerek reyting almak için düzenlediği şov İşveren ve medyanın işbirliği sonrasında yaşanan ölüm-kalım mücadelesi... "Dar Ayakkabıyla Yaşamak" Duşan Kovaçeviç tarafından ilk defa Zvezdora Tiyatrosunda seyirciyle buluştu. 2011 yılında "en iyi metin" ödülünü alan oyun Sırbistan dışında ilk defa Şehir Tiyatrolarında sahneleniyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder