27 Aralık 2012 Perşembe

Surname 2010 - Yiğit Sertdemir - İstanbul Şehir Tiyatroları

Zümrüd-ü Anka Kuşu, tellallar, mehter, çengiler, Karagöz ile Hacivat, Pişekâr ve Kavuklu, meddahlar, cambazlar, tulumcular, güreşçiler, curcunabazlar, kuklalar, maskeler ve çok daha fazlası… Çalgılı çengili, şarkılı türkülü, biraz da düşündürücü bir eser. Osmanlı şenlikleri tarihin tozlu sayfalarından taşıp sahneye taşınıyor.

1,5 saatlik tek perdelik bir eser olmasına rağmen insanı hiç sıkmayan eğlenceli bir oyun. Oyunda kurgulanan hayal dünyası ve bunun seyirciye aktarılışı gerçekten harika. Oyundaki kuklalar ve kostümler de müthiş başarılı. Belki de çok kukla ve kostüm sanatıyla iç içe olmadığımdandır; buradakileri görünce çok etkilendim.

İstanbul'bazlar için de ayrı bir parantez açmak lazım. İstanbul'da yaşayabilme hünerini gösterebilenler oyunun içine çok güzel sığdırılmış. Bir İstanbullu olarak kişinin oyunda kendine dair bir şeyler bulabilmesi ayrıca keyif veriyor.

Oyunculuk : 8/10
Konu  : 9/10
Dekor   : 9/10
Işık-Ses  : 8/10
GENEL : 9/10




İzlediğim Tarih: 26 Aralık 2012
İzlediğim Yer: Kağıthane sadabad Sahnesi
Süre: 1,5 Saat, 1 Perde
Tür: Mizah, Aşk


Proje Tasarımı: Candan Seda Balaban-Yiğit Sertdemir
Yazan-Yöneten: Yiğit Sertdemir
Maske-Kukla-Kostüm Tasarımı: Candan Seda Balaban
Müzik-Ses Tasarımı: Selim Can Yalçın-Barış Manisa
Işık Tasarımı: Mahmut Özdemir
Hareket Düzeni: Özgür Tanık
Proje Danışmanı: Engin Uludağ
Şarkı Sözleri: Yiğit Sertdemir


Oyuncular: Ayşem Yağmur Ulusoy,Can Alibeyoğlu,Ceren Hacımuratoğlu,Derya Keykubat,Derya Yıldırım,Elyesa Çağlar Evkaya,Engin Akpınar,Eraslan Sağlam,İrem Erkaya,Mana Alkoy,Mehmet Soner Dinç,Mert Aykul,Özgür Atkın,Özgür Tanık,Seda Fettahoğlu,Semah Tuğsel,Seza Güneş,Şeyda Arslan,Uğur Dilbaz,Yiğit Sertdemir,Zeynep Göktay Dilbaz

Konu:
.Kocasının ölümünün ardından açtığı sahafında, özel bir nedenle geceyi bekleyen Sühendan Hanım, kocasına ait hiç görmediği notlarla karşılaşır. Bu notlar, kocasının kendisi için düşündüğü “sözde şenliğe” dair fikirleri içermektedir. Yazılanları şaşkınlıkla okumaya başlayan Sühendan Hanım; kendisini bir düşün içinde, geçmiş ile bugünün İstanbul’u arasında gerçekleşen bir şenliğin tam ortasında bulur.

Web Sitesi

1 yorum: