1 Ekim 2013 Salı

Lütfen Kızımla Evlenir misin? - Muzaffer İzgü - İstanbul DT

Bu yılın tiyatro sezonunu, Muzaffer İzgü'nün çeşitli defalar sahnelenmiş "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?" isimli eseriyle açtık. Bu kez Mutlu Güney yönetimindeki ekip tarafından hayata geçirilen oyunun prömiyerini izleyen şanslı kişiler arasındaydık.

Genel olarak oyunu beğendim. Belki sıradan, tahmin edilebilir bir konu işlenmiş ama Muzaffer İzgü'nin başarılı kurgusu ve oyuncuların etkileyici performansı bir araya gelince oldukça güzel bir oyun ortaya çıkmış.

Hanife Şahin, anne rolünde çok iyiydi. Sahnede bir o yana bir bu yana hop hop gezinmesi, yer yer neşeli yer yer hüzünlü halleri herkesi çok etkiledi.  Nurhayat rolünde Hülya Çelik Kalebayır da rolüne çok yakışmıştı. Yardımcı rollerdeki Ali Ersin Yenar, Ahmet Dizdaroğlu ve Mustafa Lebip Gökhan da rollerinin hakkını fazlasıyla verdiler.


Oyunculuk : 8/10
Konu  : 7/10
Dekor   : 7/10
Işık-Ses  : 7/10
GENEL : 7/10




İzlediğim Tarih: 1 Ekim 2013
İzlediğim Yer: Taksim Küçük Sahne
Süre: 2 Saat, 2 Perde
Tür: Mizah




Yazan: Muzaffer İzgü
Yöneten: Mutlu Güney
Dekor: Suar Şeylan
Müzik: Nurettin Özşuca
Işık: Serhat Akın
Giysi Tasarımı: Mihriban Oran
Yön. Yardımcısı: Ahmet Dizdaroğlu

Başlangıç: 2013 Ekim
Tiyatro: İstanbul Devlet Tiyatroları

Oyuncular:
Anne: Hanife Şahin
Nurhayat: Hülya Çelik Kalebayır
Usta: Ali Ersin Yenar
Coşkun: Ahmet Dizdaroğlu
Rıdvan: Mustafa Lebip Gökhan

Konu:
Eşini kaybetmiş ve tüm gayesi gözlerini kapatmadan önce kızını evlendirmek olan bir anne ve hayatın sıradanlığına kendini bırakmış mutsuz, umutsuz bir kadın. Ismarlama evliliklerin dayatılmasıyla kendisine karşı daha da hırçın davranan kızıyla annesinin komik öyküsünün anlatıldığı oyun, aynı zamanda “evlilik” meselesinin toplumsal hayattaki yerini de komik bir dille sorgulayıp bu noktadaki çarpıklıkları gözler önüne seriyor.

Web Sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder