15 Nisan 2011 Cuma

King Kong' un Kızları - Theresia Walser - İstanbul DT

Modern Tiyatronun abartılı anlatımlarını içinde bolca barındıran bir oyun. Sanırım modern tiyatroyu pek sevmediğimden olsa gerek bu oyunu da pek sevmedim.

Yalnız oyuncuları özellikle de huzur evindeki yaşlıları canlandıran birbirinden ünlü ve başarılı tiyatrocuları oyundan ayrı değerlendirmek lazım.

Oyunun genç oyuncuları biraz da rolleri gereği abartılı ve yapmacıktılar. Yaşlı oyuncu kadrosu ise o ölçüde doğal, gerçekçi ve rolleri ile uyumluydular.

Oyunu Tomris Oğuzalp, Mahmut Gökgöz, Emin Olcay ve Suna Selen gibi dört büyük oyuncuyu izlemek için tavsiye ederim. Oyun ölüm gerçeği ve yaşlılıktaki sıkıntılar gibi temaları etkileyici bir şekilde sunsa da oyunu genel olarak sıradan, tahmin edilesi ve sıkıcı bulduğumu belirtmeliyim.


İzlediğim Tarih: 18 Mart 2011 20:00
İzlediğim Yer: İstanbul Cevahir Devlet Tiyatrosu Sahnesi - 2. Salon
Süre: 2 saat - 2 Perde
Tür: Kara Mizah


Yazan: Theresia Walser
Çeviren: Sibel Arslan Yeşilay
Yöneten: Işıl Yücesoy
Dekor Tasarım: Ethem Özbora
Giysi Tasarım: Serpil Tezcan
Işık Tasarım: Serhat Akın
Müzik: Nurettin Özşuca
Dans Düzeni: S. Handan Özer
Yönetmen Yardımcısı: Mahmut Gökgöz
Asistan: Dilara Akın
Sahne Amiri: Mahzuni Yılmaz
Kondüvit: Nil Nuran Tanrıseven
Işık Kumanda: Bülent Yalçın

Rol Dağılımı:
H. Merih Atalay, Ebru Unurtan, Mehlika Balkan, Hanife Şahin, Suna Selen, Emin Olcay, Mahmut Gökgöz, Tomris Oğuzalp, Turan Günay

Konu:
King Kong’un Kızları özellikle yaşlıların aileden ve toplumdan uzaklaştırılarak huzur evlerine yerleştirildiği, aşırı bireyci, yalnız insanlardan oluşan bir toplumda, sevdiklerinden uzakta, sürekli beklenti içinde, gittikçe beden ve zihinsel sağlıklarını kaybederek yaşayan ve ağırbaşlı yaşlı tanımına hiç de uymayan huzur evi sakinleri ve onlardan hem nefret eden, ama muhteşem ölümler hazırlayan bakıcılarının karakomedisi.

Web Sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder